середу, 20 червня 2012 р.

Євро, емоції, #АРБІТР_МУДАК, ПЕРЕМОГА!

 Проснувся зранку з відчуттям пустоти в середині. На будильнику 5:30. Можна ще годину спати, але сон кудись пропав, не хотів повертатись до мене. І я поринув в спогади. Скоріше, не спогади, а емоції.
Коли дізнався, що Україна прийматиме Євро, неймовірно гордився. Нарешті про Україну та Львів взнає увесь світ. Потім були чотири роки ремонту доріг по всій Україні. Як же ж це дістало! Непродумані перекриття вулиць у Львові. Корки, нерви, матюки. Поїздка в Київ, замість звиклих шести-семи годин, рекордних десять. За постійними незручностями зростало невдоволення. То хтось  десь страйкує, бо забрали землю під будову стадіону, а обіцяної компенсації не дали. То зупинили ремонт Городоцької, бо хтось комусь не заплатив. 
Та час невблаганно наближав восьме червня 2012 року. Монтувались єврозони, похапцем щось десь доробляли, щось намагались приховати. В місті почались з'являтись перші вболівальники. Атмосфера була якась насторожена. Дякуємо німецьким ЗМІ. І ось перший матч у Львові. Це було неймовірно! Наче прорвало греблю! Греблю радості, добра, ввічливості, посмішок. Вболівальники різних країн пили разом пиво, співали пісень, вболівали за своїх і за інших, спілкувались на одній мові - мові футболу.  Україна виграла перший свій матч. Святкування до ранку. Звідусіль лунало: " Україна - Чемпіон! Олє, олє..! ". Свято, яке об'єднало усіх українців. Наступний матч. Програш. Віра в нашу збірну тільки міцнішала. Ми впевнені у перемозі!
Дев'ятнадцяте червня. Донбас Арена. Українська збірна грала так як ніколи до цього. Перший тайм пролетів як одна хвилина. Неможливо відірватись від екрану. Ось гол в наші ворота. Наші знову і зову атакують ворота. Марко Девіч забиває гол!!!  #АРБІТР_МУДАК не зараховує! Починаються двадцять найпекельніших хвилин. Нерви натягнуті як струни. Наші хлопці грають як в останнє, віддаючись повністю грі. Фінальний свисток. Поразка. Поразка у грі, але ми перемогли! Перемогли всі незгоди і незручності підготовки до Євро. Перемогли всі провокативні заяви ЗМІ "доброзичливих" сусідів з Європи. Перемогли, хоч і ненадовго, нашу владу, яка постійно намагається роз'єднати нас - українців. 
       МИ П Е Р Е М О Г Л И ! ! ! 
Я горджусь що українець. Я горджусь нашою збірною. 
Відчуття пустоти зникло. Посміхаюсь. Настрій покращується.
Але все таки #АРБІТР_МУДАК)))))

Немає коментарів:

Дописати коментар